Često viđanje Serene Vilijams sa svojom jednogodišnjom ćerkom Aleksis Olimpijom u jednoj ruci i teniskim reketom u drugoj, zaista izaziva poštovanje zbog takvog žongliranja svim obavezama u životu. 

Ova poznata teniserka iskazala je zahvalnost svim roditeljima koji teško i mnogo rade uz divnu poruku na tviteru pored svoje fotografije na kojoj se sa ćerkom u rukama isteže. 

— Serena Williams (@serenawilliams) December 31, 2018

"Ukoliko to znači zagrevati se i istezati sa bebom u rukama, to će ova mama uraditi. Dragi prijatelji, zaposleni roditelji, ili pak vi koji ostajete kod kuće, jer je jednako naporno - inspirisali ste me. Slušajući vaše priče shvatila sam da ja to mogu. Zahvalna sam vam iz dubine duše!"

Ova izjava izazvala je lavinu odgovora oduševljenih roditelja na tviteru, uz pohvale i razumevanje.

Inače, Aleksis Olimpija je već postala najveći mamin fan, tapšući ne samo njoj, već i njenoj sestri Venus Vilijams. 

Malena devojčica je postala i mamina najveća uteha nakon neuspeha na terenu. Mnogo puta otkako je rodila ćerkicu govorila je o tome koliko majčinstvo menja ceo život.

Spremna je da izbalansira majčinstvo sa svojom legendarnom teniskom karijerom. Svesna je da bi uveliko bila trudna sa drugim detetom da nema mnogo obaveza.

Za sada, ostaće inspirisana svim roditeljima koji uspevaju da u jednoj ruci drže dete dok se drugom pripremaju za posao.