Džena Džoj Ingram Vašington danas je zahvalna što je njen devetnaestomesečni sin živ nakon stravičnog iskustva koje su preživeli.

Prošle nedelje njen dan počeo je kao i svaki drugi. Dženin suprug Kejsi otišao je da se tušira, a sin Grejson ga je pratio u kupatilo gde je na ormariću pronašao bočicu ulja za bebe.

"Dok se Kejsi tuširao, čuo je kako Grejson kašlje", prisetila je Džena za časopis People.

"Tada je pogledao i video da maleni vraća bočicu ulja na ormarić sa gađenjem na licu", dodala je.

Kejsi i Džena su mislili da je dečak probao malo ulja, ali nisu previše brinuli. Međutim, shvatili su da se nešto neobično događa kada je njihov inače aktivan sin mirno sedio na dvosedu, a odbio je i jabuku koju su mu ponudili.

"Izašla sam iz kuhinje, a on se nije ni mrdnuo pa sam mu prišla da popričamo. Uopšte nije odgovarao. Sišao je sa dvoseda i sklupčao se na podu. Bio je letargičan. Podigla sam ga i videla da je opušten, a oči su mu se polako sklapale", opisala je situaciju.

Ok all my Facebook mama friends and anyone taking care of sweet little babes. Our family learned a scary lesson...

Posted by JennaJoy Ingraham on Monday, November 26, 2018

Odmah je nazvala medicinsku sestru i pojasnila šta se dogodilo. Sestra joj je rekla da se Grejson verovatno otrovao uljem, posle čega su sa detetom odjurili u hitnu.

"Bila sam prestravljena i zbunjena. Počela sam da paničim jer nisam znala da ulje za bebe može da bude toliko otrovno. Mažemo njime bebe i decu, napravljeno je za decu", kaže Džena.

Nakon što su sate proveli u bolnici, lekari su im objasnili šta se dogodilo.

"Rekli su nam da je za dete to kao da ja ili vi popijete benzin. Moglo je da mu uđe u pluća, a onda bismo imali pravi problem".

Dečak je nakon ispitivanja otpušten iz bolnice. Rendgen je pokazao da su pluća u redu, a roditelji su ga svakako prosmatrali nekoliko narednih dana.

"Bila sam izvan sebe kad god bih ga stavila na spavanje, nisam znala hoće li se probuditi. Srećom, sve je u redu", kaže Džena koja je svoje neprijatno iskustvo sažela u Fejsbuk objavu i upozorila druge roditelje na opasnost na koju mnogi uopše ne sumnjaju.

Prema američkom Nacionalnom centru za trovanja, ulje za bebe sadrži ugljovodonike baš kao i benzin, motorno ulje i tečnost za upaljač i može da bude itekako opasno, odnosno fatalno, ako dođe u pluća osobe.