Policija je uhapsila samohranu majku zato što je ostavila svoje dvoje dece na putu ka osnovnoj školi, a prema izvešaju koji je sačinjen, to je uradila zato što više nije mogla da vodi računa o njima.

Dženifer Vestfal (38) iz Severne Karoline, ostavila je dvoje dece, mališana starosti 9 godina, kao i bebu staru 19 meseci na putu ka osnovnoj školi Red Krik. Decu je do škole odvela žena koja je kasnije opisana kao svedok događaja, nakon čega su iz škole pozvali socijalnu službu i policiju.

Međutim, u izjavi koju je dala Vestfalova, ona tvrdi da je decu odvela do školskog kampusa, kada je videla da im prilazi nepoznata žena koja ih je uzela za ruke. Ona je na kraju dodala da je mislila kako je to legalan način da napusti svoju decu.

"Znam da je to što sam uradila pogrešno, ali bila sam tako umorna od svega, od toga što sve moram sama. Ja imam sange da se borim za svoju porodicu, ali ne posedujem veštinu da napravim novac koji je poreban za brigu o njima. Niko neće da me zaposli, a svuda sam bila i pitala. Sada sa ovim optužbama tek nikako neću moći da vratim svoju decu", rekla je ona.

Posle hapšenja, Vestfalova je puštena na slobodu do suđenja, dok su deca smeštena u hraniteljsku porodicu.