Kada su u pitanju deca, čini se da nikada ne možete da budete dovoljno oprezni, a da, naizgled, najbezazlenije igre - poput spuštanja niz tobogan, mogu da postanu veoma opasne.

Četvorogodišnja Azija Vrajt sa majkom i sestrom je došla na igralište i odmah otrčala kod grupe dece koja su se igrala pored plastičnog tobogana. Sela je na vrh, a čim je počela da se spušta počela je da vrišti. Malena Azija je zadobila opekotine drugog stepena, koža joj je izgledala spaljeno i pojavili su se plikovi.

Zbog velikih vrućina devojčica je bila u šortcu, a kasnije je utvrđeno da je u trenutku kada se ona spustila temperatura tobogana iznosila 65.5 stepeni.

Kako bi upozorila roditelje na ovu opasnost, njena majka Dona odlučila je da fotografije, iako uznemirijuće, podeli na svom Fejsbuk profilu.

"Nikad je nisam čula da tako grozno vrišti. Osećam se grozno. Klinci su se igrali na tom toboganu i ja sam stavila ruku na njega ali nisam imala pojma da je površina toliko vruća da moje dete moglo da se povredi u tolikoj meri", napisala je majka na Fejsbuku i objasnila kako je proverila svu opremu na kojoj su se njena deca igrala, ali da nije shvatala koliko je to stvarno vruće bilo. Tobogan je bio mali, rekla je, ali je učinak bio trenutan.

"Videla sam užas na njenom licu. Pokušavala je da siđe s tobogana što pre, a ja sam potrčala prema njoj i zgrabila je što sam brže mogla", ispričala je majka i rekla da se nada da će ubuduće gradske vlasti raditi na tome da se oprema na igralištima za decu prekriva tokom velikih vrućina.

So I took my girls to the John anderson park today and I felt the playground equipment before I allowed my youngest to...

Posted by Dawna Wright on Monday, May 28, 2018