Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O ovoj plemenitoj maturantkinji iz Bosne danas priča ceo region: Njen potez su neki ismejali, a nas je oduševio (FOTO)

Ona je izabrala da bude drugačija, humana i plemenita, ali je zbog toga bila ismejana - o ovoj devojčici, ali i o njenom ocu, danas priča čitav region!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Primeri mladih ljudi koji čvrsto stoje iza svojih stavova i vole da pomognu drugima, čak i po cenu da budu marginalizovani i ismejani, dokazuju nam da među njima ima još onih koji na svet i ljude u njemu gledaju pravim očima.

Najsvežiji primer nam dolazi iz Kaknja u Bosni, a glavni akter je devojčica koja je u dogovoru sa svojim roditeljima rešila da sav novac koj su mislili da daju na opremanje, doniraju za lečenje dece obolele od raka.

Povezane vesti

Po završetku osnovne škole je odlučila da ne "pukne" pola plate svojih roditelja na dekoltiranu krpu nego da ponese majicu sa natpisom "Novac dajem za djecu oboljelu od raka, a na maturu se može i bez haljine". I znate šta se desilo ovoj devojčici? Ostala je bez pratnje!

Gospodin koji je trebalo da je otprati na maturu je ispalio jer nije obukla haljinu. Dakle, sedi jedan. Otac devojčice je napisao genijalan status.

Kako odgajamo svoju djecu? Ovo je moja kćerka Lejan, maturant Osnovne škole "Hamdija Kreševljaković" u Kaknju. Kao i...

Posted by Eniz Kozlic on Monday, June 11, 2018

"Kako odgajamo svoju decu?

Ovo je moja ćerka Lejan, maturant Osnovne škole "Hamdija Kreševljaković" u Kaknju. Kao i svaki roditelj, čije je dete maturant, dali smo novac kako bi sebi kupila svečanu graderobu za matursku noć.

Nakon dva dana, Lejan je izrazila želju da taj novac da deci koja se leče od raka, smatrajući da je njima potrebniji od njene svečane garderobe za jednu noć. Naravno, kao roditelj smo je podržali, sretni i ponosni jer smo videli plod našeg dugogodišnjeg odgoja. Na maturu je otišla u farmericama i majici. Vidjevši je tako skromno obučenu, majka dečaka, koji je trebao proći kroz grad zajedno s njom kao njen pratilac, zabranila je svom detetu da obnaša ulogu njenog pratioca ismijavajući je i nazivajuci "prosjački obučenom koja je došla na maturu bez haljine". Kada sam to čuo, pitao sam se šta je sa onom decom koja nisu u stanju da priušte skupocenu garderobu za tu noć?!

Pitao sam se, ko smo mi da ocenjujemo nečiji stajling, i čemu mi učimo svoju decu?

Poruka za gospođu:

Da nema ovakvih, humanih ljudi, mnogobrojna deca danas ne bi imala šansu za život. Molite Boga da ne budete s druge strane priče.

Ponosni roditelji!"

Povezane vesti

Inače, sa drugoj strani majice piše "ne treba mi haljina za jednu noć, treba mi prijatelj za cijeli život" i verujemo da, ko ima tako veliko srce, imaće i prave prijatelje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica