Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva premijerka koja ide na porodiljsko: 'Stopala me malo više bole, ali to ne utiče na moju sposobnost da obavljam poslove'

Premijerka Novog Zelanda Džasinde Arden će ostati zapamćena u istoriji kao prva žena koja će za vreme svog mandata otići mesec i po dana na porodiljsko odsustvo.

 Izvor: Foto: Profimedia

Džasinda je postala premijerka prošle godine posle iznenađujuće brzog uspona na političkom polju. 

Nedugo zatim objavila je da će postati majka, a sada u sedmom mesecu uopšte ne odustaje od brojnih obaveza i putovanja. 

"Ne brinem se, osećam se odlično samo su mi noge malo otečene pa teže sedim", rekla je stranim medijima koji su je već proglasili za nov uzor svim zaposlenim majkama. 

Povezane vesti

"Rana faza trudnoće bila je najteža jer sam imala grozne jutarnje mučnine, a niko tada nije ni znao za trudnoću", rekla je Ardern koja kaže da trudnoća nije promenila njen odnos prema poslu.

 foto: Profimedia

"Nema sumnje da me stopala malo više bole, ali to ne utiče na moju sposobnost da obavljam poslove", rekla je buduća majka koja će ujedno biti i prva žena koja je rodila dok upravlja zemljom. 

Istovremeno sa objavom trudnoće u januaru 2018. ona je zatražila od vicepremijera Vinstona Pitersa da tokom mesec i po dana njenog odsustva vrši dužnost predsednika vlade, navodeći da tokom tog perioda "namerava da bude u potpunosti dostupna za kontakte". 

Povezane vesti

Posle tog perioda ona planira da se vrati na posao, a brigu o detetu vodiće ponosni tata Klark Gejford.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica