Krajem aprila Kejt Midlton bi trebala da donese na svet treće dete, čiji pol još uvek nije poznat. Kako navodi Independent, prinova će imati titulu Njegovo kraljevsko veličanstvo princ (ime) Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske ili Njeno kraljevsko veličanstvo princeza (ime) Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske.

Da, ove titule zvuče prilično otmeno i upućuju na osobu kraljevskog roda, ali će se dete ipak smatrati bez statusa u očima kraljevstva.

"Zvuči komplikovano, ali u Britaniji se jedino monarsi i nasledno plemstvo – vojvode, markizi, grofovi, vikonti i baroni ne smatraju osobama bez statusa", objasnila je kraljevska istoričarka Marlen Koenig.

Bez obzira što su mu roditelji Vojvoda i Vojvotkinja od Kembridža, dete će neko vreme imati status obične osobe, baš kao i princ Hari. On će se rešiti te titule kada oženi Megan Markl 19. maja.

Za rođenje deteta već je sve pripremljeno, a Kejt i princ Vilijam okupili su tim ljudi koji će im pomoći da sve prođe glatko i bez neprijatnih iznenađenja.