Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Herojski čin čoveka koji nije samo 'gledao svoja posla': Taksista spasao devojčicu od pedofila

U Velikoj Britaniji postoji jedna nagrada koja se daje ljudima koji su učinili izuzetno delo - nagrada za herojstvo, a ona je ove godine otišla u ruke čoveku koji nije samo "gledao svoja posla" nego je poverovao svom instinktu i ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Satbir Arora i njegova supruga već godinama su vlasnici jedne taksi službu u Oksfordširu, u kojoj oboje rade, ona u centrali, a on kao vozač. Jednog dana u njegov taksi ušla je jedna trinaestogodišnja devojčica koja je tražila da je Arora odveze na glosterširsku stanicu uz napomenu da će račun platiti izvesni Sem Hjuings.

Kada su stigli na stanicu devojčicu niko nije čekao.

Taksisti je to postalo sumnjivo, pomsilio je da gospodin koji je trebao da je sačeka, nije očekivao da će trinaestogodišnja devojčica doći taksijem, odnosno sa nekom starijom osobom.

Povezane vesti

On je pozvao svoju suprugu u centralu da ona, kao žensko porazgovara sa devojčicom. I "upalilo je". Devojčica se poverila taksistinoj ženi i priznala da njeni roditelji ne znaju gde je ona, jer joj je Sem rekao da njihov sastanak treba da ostane tajna, preneo je britanski Metro.

Međutim, Satbir nije samo vratio devojčicu kući, odlučio se na jedan hrabar potez. Naime, on i njegova supruga odlučili su da pozovu policiju, a on je od devojčice uzeo telefon i pozvao čoveka sa kojim je trebala da se nađe i uključio snimač razgovora.

Povezane vesti

Policija je nakon poziva i prijave pretresla kuću Sema Hjuingsa u kojoj je našla ranac sa noževima, lepljivom trakom i jakim analgeticima. Daljom istragom otkriveno je da je taj čovek bio član više Internet grupa o kidnapovanju, uspavljivanju i silovanju u čijim raspravama i dopisivanjima je aktivno učestvovao.

Povezane vesti

Sem Hjuings je osuđen na pet godina zatvora, a pored ostalih, kao ključni dokaz je iskorišćen snimak razgovora koji je napravio hrabri taksista.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica