Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Human gest: Njihova beba će umreti po rođenju, ali oni ne žele da prekinu trudnoću (VIDEO)

Umesto da prekine trudnoću, kako joj je lekar savetovao, Hejli je sa svojim suprugom donela suprotnu odluku, a sve sa ciljem da pomognu drugim bebama.

 Izvor: Foto: Profimedia

Gostujući u emisiji "This Morning", Hejli je ispričala da su joj doktori u 20. nedelji trudnoće saopštili da će njena beba umreti na porođaju ili svega nekoliko trenutaka nakon porođaja. 

"Nismo čak ni uzimali u obzir prekid trudnoće", priča Martin. 

Hejli je ispričala da je još u 19. nedelji trudnoće primetila da nešto nije u redu jer je i tada mogla da leži na stomaku. Kada su otišli na sledeći pregled, lekari su joj saopštili da Ava Džoj, kako su planirali da nazovu bebu, ima veoma redak genetski poremećaj (bilateralna renalna agenezija) i da neće preživeti ni celu trudnoću. 

Povezane vesti

Dijagnostifikovani poremećaj zapravo znači da beba nema bubrege ili bešiku i da nije dovoljno okružena amnionskom tečnošću, što uzrokuje nerazvijena pluća. 

I dok postoji mogućnost da Avini organi ne budu potpuno razvijeni, par se nada da će njeno tkivo iz srčanih zalistaka, jetre i pankreasa biti pogodno za donaciju. 

"Mogu da ih čuvaju do deset godina, bolje i to nego ništa. Znam da ne može da donira odgovarajuće organe, ali je i tkivo jednako vredno", ispričala je uplakana majka troje dece. 

Povezane vesti

Ona je takođe rekla da želi da donira svoj bubreg u Avino ime kada se oporavi od porođaja.

"Naše dete će svakako umreti, ali ako možemo da pokušamo da spasemo nekog drugog, vredeće tuge kroz koju prolazimo."

Umesto da prekine trudnoću, kako joj je lekar savetovao, Hejli je sa svojim suprugom donela suprotnu odluku, a sve sa ciljem da pomognu drugim bebama.
Izvor: YouTube

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica