Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruska bajka u Beloj kući: Čarobna novogodišnja dekoracija o kojoj priča čitav svet (FOTO GALERIJA, VIDEO)

"Krcko Orašćić", Petra Iliča Čajkovskog bio je inspiracija Prvoj dami Amerike za novogodišnju dekoraciju koja je sve ostavila bez daha.

 Izvor: Foto: EPA/ Olivier Douliery

Prva dama Amerike Melanija Tramp juče je u Beloj kući ugostila mališane iz porodica iz Vazduhoplovne baze Endruz, tako da su oni bili prvi koji su dobili priliku da uživaju u zimskim i prazničnim čarolijama u režiji Trampovih.

Povezane vesti

Mališani su bili oduševljeni i dekoracijom ovog velelepnog zdanja i njihovim domaćinima - naročito prvom damom. Upravo je ona, tvrdi portparol Bele kuće Sara Hakabi Sanders, i zaslužna za božićni duh koji vlada čuvenom vilom jer "lično birala i bila uključena u svaki detalj" dekoracije.

Author: Olivier Douliery Copyright: Software:Adobe Photoshop CS5 Macintosh Created: 2017:11:27 12:45:10 Embedded Comments: AppleMark
Foto: EPA/ Olivier Douliery

Ono što je oduševilo sve prisutne jeste veliki broj novogodišnjih jelki, koje su postavljene na više mesta u kući, a najviše ih ima u velikom holu, u koji je Melanija ušetala spuštajući se niz glavno stepenište dok su baletski igrači plesali uz muziku iz "Krcka Oraščića". Ovaj čuveni balet očito je poslužio kao inspiracija prvoj dami, pa su tako detalji koji podsećaju na "Krcka Oraščića" okačeni širom velikog foajea.

Međutim, mali šta bi mališane moglo da očara kao druženje s prvom damom u Crvenoj sobi, prostoriji koja je dekorisana gotovo isključivo slatkišima! Trampovi su za to koristili tradicionalnle kolačiće od đumbira i još mnogo neodoljivih poslastica, ali je Melanija iskoristila ovu priliku da dečake i devojčice upozori da ne treba da preteruju s unosom šećera.

Povezane vesti

Najviše pažnje privukla je najveća novogodišnja jelka, na kojoj su ukrasi s detaljima i grbovima svih saveznih američkih država, kao i velike plave i zlatne mašne.

Author: JIM LO SCALZO Copyright: Software:Adobe Photoshop 7.0 Created: 2017:11:27 16:05:47 Embedded Comments: AppleMark
Foto: EPA/Jim Lo Scalzo

Naravno, dekoraciji biblioteke posvećeno je mnogo pažnje i ljubavi. Tako se u ovoj sobi sada nalazi izdanje Dikensove "Božićne pesme" iz 1866. godine, kao i simpatičan cvetni aranžman, a tu su i očaravajući venčići.

Očekuje se da će kroz Belu kuću tokom praznične sezone proći oko 25.000 radoznalih turista, a jedno je sigurno - čeka ih nezaboravna avantura!

Povezane vesti

Christmas at the White House 2017

The decorations are up! The White House is ready to celebrate! Wishing you a Merry Christmas and joyous holiday season!

Posted by First Lady Melania Trump on Monday, November 27, 2017

Pogledajte u galeriji dekoraciju koja je sve ostavila bez daha...

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica