Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poruka roditelja čija je beba nosila pelene samo jedan dan: Mi znamo da je to moguće!

Kod nas se priče o bespelenaštvu još uvek slušaju i prihvataju sa rezervom, međutim ovaj par tvrdi kako je odgajanje bebe bez pelena zaista moguće.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Njihova bebica pelene je nosila samo jedan dan, jer su je njeni roditelji, Džefri i Rozmari Bender, oboje lekari, odmah učili da nuždu obavlja gde treba.

Suprotno mišljenjima da bebe obavljaju nuždu bez kontrole i reda, ovi roditelji uspeli su da dokažu kako to ne mora da bude tačno. 

Kada bebe naviknu da ne moraju da pokažu kada im se obavlja nužda, nego je obavljaju u pelenu bez kontrole i reda, kasnije ih teško naučiti na drugačije. Zato ove metode najčešće i "pale" upravo kod manjih beba, kada im je lakše da usvoje nove stvari.

Povezane vesti

Beba koja je to naučila je treće dete spomenutog para pa su oni već dobro znali kako se bebe ponašaju.

"Fora je zapravo u uočavanju znakova koje vam beba daje. Naravno, to nije proces koji će beba naučiti u jednom danu. Bebicu samo treba dovoljno često voditi u toalet, jednostavno je držati iznad njega, imitirati šumove vode i nakon nekog vremena shvatiće šta treba da uradi. Kada se navikne na to, sledeći put će moći da se strpi dok je ne odvedete u toalet", istakli su ovi roditeljima medijima koji su preneli njihovu priču.

Možda to nekima zvuči kao nemoguće, ali moramo da znamo da bebe funkcionišu po principu naučenog i stečene navike pa, kako kaže ovaj par, koliko god male bile, bebe to mogu da nauče.

  Foto: Shutterstock

Uostalom, ako dovoljno dugo posmatrate bebu u tom procesu privikavanja, lakše ćete da prepoznate znake, jer će vam bebe bez ijedne reči pokazati da se spremaju da obave veliku nuždu.

Postoji naravno još jedna važna činjenica. Bebe, kao i odrasle osobe, imaju vreme kada se obično prazne, na primer nakon buđenja ili nakon hranjenja. A kada ih jednom naučite da nuždu obave u toaletu, neće to više činiti nekontrolisano.

Povezane vesti

Naravno, odstupanja su uvek moguće, kao kod odraslih.

Ovim roditeljima trud se isplatio, i zbog toga su odlučili da svoje iskustvo prenose i drugim roditeljima. Međutim svesni su da ova metoda nije uobičajena. I nije za svakoga.

Stoga oni svima poručuju: "Ako želite, pokušajte, ako ne želite, niko vas ne krivi i ne osuđuje. Ali mi znamo da je moguće".  

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica