U Britaniji postoji šala među prodavcima garderobe, da ako vojvotkinja od Kembridža nosi cvetnu traku za kosu, za nekoliko sati svi želeli istu takvu. U vremenu onlajn kupovine, ono što požele, svi odmah mogu i da imaju, te prodavci znaju da ako bi Kejt sutra ujutru obukla narandžasti džemper, do uveče bi takav isti model bio rasprodat. Prosto, svi žele da nose ono šta ona nosi.

Dugo je Kejt bila član kraljevske porodice koja je po tom pitanju pravi fenomen, ali i na ostale članove porodice preneo se njen uticaj. Tako je pre neku godinu, model kaputića kakav je nosio princ Džordž rasprodat gotovo isti dan.

Međutim, pema najnovijim izveštajima najpoznatijeg sajta za onlajn kupovinu eBay-a, izgleda da je lepa Kejt svrgnuta sa trona, a njeno mesto zauzela je, ni manje ni više, princeza Šarlot. 

Ne bi bilo ništa čudno u tome da ćerka nasledi stil od majke i smeni je u nečemu što se zove "serviranje" trendova, da Šarlot nema samo dve godine!

Ipak, to je istina! Od svih članova kraljevske porodice, dvogodišnja Šarlot ima najveći uticaj na potrošače. 

Nakon što su objavljene fotografije sa njenog drugog rođendana, koji je bio u maju, na kojima ona nosi žuti kardigan, pretraživači na onlajn prodavnicama, uključujući i eBay gotovo su "eksplodirali", a model je ubrzo rasprodat do poslednjeg komada. 

Od maja, broj pretraga i interesovanje za modele koje nosi mala princeza neznatno je opao, a i to samo do sledećeg "buma" koji se desio već u julu, kada je Šarlot sa mamom i tatom bila u zvaničnoj poseti Nemačkoj. 

Modeli haljinica koje je nosila mala princeza pretraživani su više miliona puta, a njihova prodaja porasla je šest puta, navodi Dejli Mejl.

Podpredsednik eBay servisa za kupovinu izjavio je tim povodom da je kraljevska porodica veoma popularna među Britancima, a iz tog razloga često je kopiran i njihov modni stil. Oni veoma utiču na kupce i njihov odabir, a paradoksalno, najveći uticaj imaju upravo najmlađi članovi porodice, posebno princeza. Ono što obuče mala Šarlot postaje must have odevni komad.

Iako je Šarlot trenutno najuticajnija, Kejt za njom ne zaostaje mnogo. Na eBay-u jedna on najtraženijih stvari u Americi bila je kobalt plava haljina kakvu je Kejt nosila u aprilu na jednom svečanom događaju, dok su u Velikoj Britaniji dame najviše tražile nežno roze haljinu Aleksandra Mekvina, koju je vojvotkinja nosila na venčanju svoje sestre Pipe.

Pogledajte u galeriji modele za kojima ludi svet...

Godinama unazad Kejt Midlton važila je za pravi fenomen kada je reč o uticaju na portrošače širom sveta. Modeli u kojima se ona pojavljivala prodavani su u rekordnom roku. Međutim, Kejt više nije najuticajniji član kraljevske porodice...