Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ona koja donosi pobedu: Majka rodila bebu kakva se rađa jednom u 625 miliona slučajeva (VIDEO)

U Sibiru je nedavno zabeležen neverovatan slučaj vanmaterične trudnoće koja se gotovo uvek završi iniciranim pobačajem, ali je ovoga puta beba uspela da preživi.

 Izvor: Foto: Kurir.rs/ Printscreen/YT

Ukrajinska izbeglica iz pokrajine Donbas (31) uspela je da iznese trudnoću bez ijednog odlaska kod lekara na pregled.

Beba je dobro i nazvana je Veronika, a ime znači "ona koja nosi pobedu", što je devojčica u potpunosti zaslužila, jer samo jedna u 625 miliona beba uspe da preživi abdominalnu trudnoću.

Povezane vesti

Beba je začeta prirodnim putem, ali se nije razvijala u materici, već van nje. Vanmaterične trudnoće poput ove redovno završavaju iniciranim pobačajem ako je rana trudnoća, a čest je slučaj da ženama operativnim putem s plodom moraju da izvade i deo reproduktivnog organa, najčešće jajnik ili jajovod. Do sada je, uz malenu Veroniku, zabeleženo samo 12 takvih slučajeva na svetu.

 Foto: Printscreen

Majka i otac odlučili su da ona neće da se porodi u bolnici. Kako je cela trudnoća bila u redu, čekali su porođaj kod kuće. U početku je sve teklo kako treba, osećala je sve jače i češće kontrakcije, pripremala se za porođaj, a onda su kontrakcije naglo prestale.

Povezane vesti

Tad su odlučili da požure u bolnicu gde ju je operisao tim od čak 10 lekara. Operacija je bila složena i vrlo rizična. Ali, njih dve pobedile su sve.

"Shvatili smo da je operacija bila uspešna kada je beba počela plače", rekao je dr Marat Zaziev, jedan od lekara koji ju je porodio. I majka i ćerka sada su sigurne i zdrave. Prema pisanju ruskih medija, lekari sada istražuju razlog prirodno začete trudnoće koja je dovela do razvoja bebe van materice te će se njen slučaj i dalje razmatrati po naučnim i medicinskim krugovima.

U Sibiru je nedavno zabeležen neverovatan slučaj vanmaterične trudnoće koja se gotovo uvek završi iniciranim pobačajem, ali je ovoga puta beba uspela da preživi.
Izvor: YouTube

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica