Polazak u školu naslednika britasnke krune, četvorogodišnjeg princa Džordža, u potpunosti je zaokupirao javnost poslednjih nekoliko nedelja. Otkad je sa tatom, princem Vilijamom, ušao u školsko dvorište škole Thomas's Batersea u severnom Londonu, mediji ne prestaju da pišu o toj prestižnoj školi, kao i o njenim rutinama i pravilima, po kojima od sada živi i funkcioniše i preslatki kraljević.
Ova škola, koju su pohađali i Džordžev otac i stric, osnovana je pre 40 godina, a na zvaničnoj Internet stranici opisana je kao škola koja posebno polaže na emocionalno stanje učenika, vodi računa o ekologiji, ali i o međuljudskim odnosima te je kao najinteresantniji detalj naznačeno to da učenici ne mogu da imaju najboljeg druga ili drugaricu, kako bi svi bili jednaki i kako se nijedno dete ne bi osećalo izopšteno.
Škola je poznata po svojim sportskim uspesima, ali i da su njihovi učenici veoma konkurentni i upisuju najprestižnije univerzitete.
A poslednje u nizu što je otkriveno o ovoj elitnoj školi je jelovnik! Pogledajte šta mali princ Džordž svakodnevno doručkuje, užina i ruča:
Ponedeljak
Deca u ovoj školi radnu nedelju započinju čašom organskog mleka ili čiste vode, ako ne piju mleko, kao i činijom banana, mandarina i jabuka.
Za ručak će imati, kao i svakog dana, supu s kriškom organskog hleba, a za glavno jelo roditelji će moći da odaberu da li žele da im dete jede mesni ili obrok sa ribom, vegetarijanski ili onaj namenjen deci s alergijama.
Mesni obrok se sastoji od sveže napravljenog jagnjećeg ragua sa belim lukom i svežim začinima. Zatim, organski sir sa šargarepom i krastavcem i malo integralne testenine.
Za užinu deca mogu da uživaju u kremastom portugalskom kolaču sa jagodama.
Utorak
Za doručak deci se servira mleko ili voda uz grisine od integralnog hleba sa luksuznom vrstom edamer sira.
Za ručak, maleni Džordž i njegovi drugari dobijaju supu i prilog, zatim svežu ćuretinu, pitu od slanine i lisnatog testa, dimljeni brokoli i zapečeno povrće.
Za užinu deca dobijaju smuti od organskog tropskog voća.
Sreda
Mleko ili voda i činija voća za doručak.
Nakon supe, za ručak slede svinjska rebarca sa žara, kuvani kukuruz, kuskus s prilozima. Ili, ako roditelji za dete odaberu riblji meni, onda ono dobija bakalara sa jajima.
Za desert - slatkiš od džema, kokosa i krem od vanile.
Četvrtak
Voda ili mleko, kao i svakog jutra, a potom sveže pečeni "lisnati pužić" s grožđicama.
Za ručak: piletina sa čilijem uz rendani sir, čeri paradajz i krastavac, i prilog od mešavine običnog i integralnog pirinča.
Kao dezert za četvrtak je rezervisano razno voće i još voćni jogurt.
Petak
Mleko ili voda i razno voće na meniju za doručak su i poslednjeg radnog dana u nedelji.
Zatim sledi ručak - supa i sveža mocarela s bosiljkom i paradajzom, sve u pecivu. Potom začinjena testenina i voćna salata. Za riblji obrok dobija se mali, sveže pečeni odrezak od tune.
Za desert dobijaju zobeni kolačić sa grožđicama i uz to banana šejk.
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu