Jednom kada njegov maleni brat Deks bude dovoljno veliki da razume, desetogodišnji Džejden Fontenot moći će da mu ispriča neverovatnu priču o tome kako je spasao njegov život na samom rođenju.

Naime, ne samo da je maleni Džejden pomogao svojoj mami Ešli da se porodi u kupatilu porodične kuće, već je uspeo i da zgrabi nazalni aspirator kako bi spasao život svom bratu koji u trenutku rođenja nije disao.

“Nemam reči da opišem koliko sam ponosna na njega. On je hrabar i jak. On je moj heroj i uvek će imati posebnu vezu sa svojim bratom", izjavila je ponosna mama Ešli za Today.com.

Da je podvig desetogodišnjeg Džejdena još veći govori i ta činjenica da je Ešli na porođaju izgubila dosta krvi, kao i da je maleni Deks u maminom stomaku bio u karličnom položaju, što je porođaj činilo još težim.

Sve se dogodilo 11. avgusta, kada je tridesetšestogodišnja Ešli ispratila svog verenika na posao i kada joj je u tom trenutku pukao vodenjak. Pogledala je prema dole i ugledala bebine nožice, te je brzo pozvala pomoć. Najpre je pozvala svoju mamu koja živi u kući pored, ali ona nije mogla da hoda zbog nedavne operacije. Uplašena Ešli je potom pozvala Hitnu pomoć, ali dok su lekari stigli, Džejden je rešio da preuzme stvari u svoje ruke i pomogne mami.

"Rekla sam mu: "Pomoći ćeš mi da rodim tvog brata, ali to moramo da uradimo brzo jer su bebine nožice postale plave i on ne može da diše", ispričala je Ešli.

Sledeći mamine instrukcije, Džejden je uspeo da, poput pravog profesionalca, porodi svoju mamu, ali i pronađe aspirator starije sestre kako bi njegov maleni brat prodisao.

Bravo za malog heroja!