Iako pedijatri savetuju da sa bušenjem ušiju ne treba žuriti, jer nije nimalo bezazleno, mnogi roditelji ne sačekaju da njihov mališan napuni ni godinu dana. Upravo to je slučaj i sa mamom Rebekom koja je odlučila da je njena samo četiri meseca stara devojčica spremna za ovaj vid ukrašavanja.

Nakon što je na svom Jutjub kanalu podelila čak i snimak bušenja ušiju, roditelji su Rebeku oštro osudili.

Na kratkom video klipu malena devojčica, očigledno vrlo uznemirena, sedi u maminom krilu, a već u sledećem trenutku počinje da plače. 

I dok Rebeka čvrsto brani svoju odluku i smatra da je mnogo lakše da joj probuše uši dok je beba, mnoge mame su je osudile. 

"Da li je plakala? Da, ali samo nekoliko sekundi. Da li se kajem što sam to uradila? Apsolutno ne. Puno je lakše probušiti uši dok je još beba, nego jednom kad odraste", objasnila je Rebeka i dodala da bušenje ušiju nema nikakve veze sa zlostavljanjem deteta, kako su mnogi prokomentarisali.

"Zaista ne znam kako bi se ovo moglo opisati kao zlostavljanje deteta. Bolelo ju je na sekundu i to je bilo to. Po društvenim mrežama, svi opisuju bušenje ušiju kao zlostavljanje deteta, a nijedna osoba uživo nije mi rekla ništa negativno, naprotiv, naslušala sam se samo lepih komentara", istakla je ona. 

Povodom ovog slučaja oglasili su se i pedijatri koji su istakli da ne postoji pravo vreme za bušenje, ali da je važno da se koriste sterilni instrumenti, kako se ne bi javile infekcije.