Kada je baki trogodišnje Skaut Larson dijagnostikovan rak dojke, njena mama Ešli Larson odlučila je da napravi mali projekat zahvaljujući kojem ovu preslatku trogodišnjakinju danas na Instagramu prati više od 40 hiljada ljudi.

“Projekat smo započeli kada je Skautinoj baki dijagnostikovan karcinom dojke. Na bilo koji način smo pokušavali da zaokupiramo misli nečim drugim u tom teškom periodu. Kada je baki kosa počela da opada, Skaut se jako zabrinula, a ja sam želela da je ne opterećujem i da je naučim, a ujedno i podsetim sebe, da su žene borci! Izabrale smo poznate i uticajne žene kako bismo Skaut naučili šta znači ženska snaga. Sastavili smo listu zvezda za fotografisanje i ispričali ponešto o svakoj. Projekat je trajao nešto manje od godinu dana - tokom dijagnoze, lečenja i mastektomije”, ispričala je mama Ešli.

Pedesetsedmogodišnjoj Dajani kancer dojke dijagnostikovan je u aprilu 2016. dodine, a od juna do septembra te godine prošla je kroz šest intenzivnih hemoterapija i dvostruku mastektomiju u decembru.

Dajana je prošla kroz težak period i danas je sasvim zdrava, a njen oporavak ćerka i unuka proslavile su dirljivom serijom fotografija na kojima Skaut i Dajana nose majice sa natpisima: “Pobedila sam rak! Hajde da partijamo”, i “Baka je pobedila rak! Hajde da partijamo”.

“Skaut misli da je baka snažna kao čelik. Svima govori: ‘Moja baka ponovo ima kosu, više nije bolesna’. Kada se baka razbolela, svi smo se uplašili, budući da nam je nekoliko članova porodice umrlo od raka dojke. Srećom, sve se dobro završilo”, ispričala je Ešli.

A post shared by Scout Penelope (@hello.scout) on May 20, 2017 at 10:27am PDT

A post shared by Scout Penelope (@hello.scout) on Dec 28, 2016 at 11:58am PST