Kada je imao samo šest nedelja, malenom Tomasu lekari su dijagnostikovali redak i agresivan oblik raka. Tomas je rođen sa oštećenjem na koži desnog ramena., a testovi su pokazali i da ima kvržicu na trbušnoj duplji. 

Tomasova mama, Australijanka Šeril Blanksbi, je na svom blogu napisala kako se nosi s činjenicom da je njen četvoromesečni sin ozbiljno bolestan. "Ne mogu rečima da opišem bol koju osećam svaki put kada ga pogledam. Srce mi se slama svakim njegovim smeškom jer znam koliko će mi nedostajati kad sve nestane. Još više se slomim kada vidim njegov pogled kojim me moli za pomoć jer je u bolovima. Svaki dan plačem. Budim se sa željom da je sve ovo samo strašan san, a onda vidim Tomasa i znam da je stvarno. Tada počnem da plačem. Idem na spavanje u strahu i molim se da nam baš ta noć ne bude poslednja."

A post shared by Ms Chikee (@mschikee) on Feb 25, 2017 at 11:31pm PST

Na svom Instagram profilu Šeril redovno objavljuje fotografije svog mališana, kao i njegovg starijeg brara, trogodišnjeg Vilijama, a jedna od poslednjih fotografija koju je postavila, mnoge je rasplakala.

“Ovo je fotografija koju sam uslikala kada smo bili na odmoru. Spremala sam se u kupatilu pred izlazak, a suprug je bio u kuhinji. Deca su bila tiha, a posebno gospodin Predškolac. Znate pravila koja važe kada su deca tiha... Prikradala sam se na prstima i uključenom kamerom, misleći da ću da ih uhvatim na delu šta god radili. Očekivala sam da je moja beba prekrivena Nutelom ili nešto slično tome, a onda sam ugledala ovaj prizor. Moj predškolac je ležao pored brata govoreći mu ‘Sve je u redu. Stariji brat je ovde’”, napisala je mama pored fotografije.

A post shared by Ms Chikee (@mschikee) on Mar 6, 2017 at 1:08pm PST