Italijanski ugostitelj Antonio Ferari odlučio je da u svom restoranu u Padovi da popust od pet odsto porodici čija su se deca lepo ponašala tokom obroka.

Noćna mora i šefova sala širom sveta, gostiju, pa verovatno i samih roditelja jeste grupa dece u restoranu koja viče, lupa i trči između stolova, a takve scene zaista nisu retkost. 

Kako prenosi "Mashable", ipak ima i svetlih primera, a Ferari je odlučio da takve nagradi. 

Za jednim stolom njegovog restorana sedela je grupa od 11 ljudi, među kojima je bilo petoro dece, koja su, kako je opisao, "mirno sedeli, crtali i bojili dok su njihovi roditelji pili vino". 

"Ovo se dešava tako retko", napisao je Ferari na Fejsbuku i okačio isečak računa. 

Ručak je porodicu koštao 261 evro uz još 15 evra, a odobren im je popust za "fino vaspitanu decu" od 13,05 evra. Bakšiš je iznosio 30 evra. 

"Znam koliko je teško biti roditelj, reagovao sam instinktivno. Bilo je fascinantno gledati njihovu interakciju, uz toliko smirenosti. Roditelji su bili mojih godina, oko četrdeset, a deca stara između četiri i šest godina. Nisam znao kako da im čestitam, nisam ih znao odranije, prvi put su bili u restoranu, pa sam se odlučio za popust", rekao je Antonio za "Korijere dela sera".