Dok je ležala na bolničkom krevetu, mama Alis Pejn iz Velike Britanije je na trenutak zaklopila oči, a sledeći put kada ih je otvorila u naručju je držala svog zdravog dečaka.

Kako je objasnila za magazin “Mirror” porođaj je prespavala zbog toga što se mašina koja je trebalo da očitava njene kontrakcije pokvarila i nije obavestila doktore.

“Mašina za čitanje kontrakcija očito nije lepo radila, odnosno nije dobro izmerila razmak između mojih kontrakcija, te su doktori mislili da porođaj još neće početi. Dali su mi neke lekove i ostavili da odspavam nekoliko sati, ali trideset minuta nakon toga shvatili su da sam spremna da guram bebu napolje.”

Doktori su se tada već zabrinuli, misleći da od lekova neće biti u stanju da se probudi i gura. Ipak, Alisin suprug Džonatan joj je prišao i govorio kada da gura, a na sreću ona je odreagovala na prepoznatljiv glas i u snu počela da gura. 

Alis se čak nakon desetak minuta probudila, ali je ponovo utonula u san i spavala još dva sata.

“Sećam se da mi je babica stavljala Filipa na grudi, ali ja sam ponovo zaspala i tek nakon dva sata se probudila kako bih svog sina konačno upoznala”, izjavila je Alis.