Kada vam lekari kažu da postoje vrlo male šanse da ikada upoznate svoje dete, jedino što vam preostaje jeste da se molite. Mama Džoana Morton morala je da prođe kroz najgori košmar, ali je na kraju ipak dočekala da vidi svoju bebu od koje se danas ne razdvaja. Džoana je na Facebook stranici "Love What Matters" objavila fotografiju njene devojčice koja će uskoro napuniti godinu dana, a čije oduševljenje belim prekrivačem se ne može opisati rečima.

Posted by Johanna Morton on Wednesday, 23 November 2016

“Bio je 23 decembar 2015. godine. Išla sam na ultrazvučni pregled i mislila da će nakon toga dan biti ispunjen smehom i suzama radosnicama, ali nije bilo tako... Bila sam 12. nedelja trudnoće kada su nam rekli da sa srcem moje bebe nešto nije u redu. Rekli su mi da neće preživeti. Rečeno mi je: “Pobacićete”. Napustila sam ordinaciju u suzama i slomljenog srca. Moja beba se borila do 18. Nedelje, a njeno srce je radilo sve sporije i sporije. Svaki sledeći pregled značio je uspostvaljanje nove dijagnoze, još jedno slamanje srca i krokodilske suze. 

Rečno mi je: “Rodiće se mrtva”.

Jedino što smo mogli jeste da se molimo.

Nastavili smo da slavimo život naše bebe, bez obzir ana sve. Imali smo žurku povodom otkrivanja pola, žurku povodom darivanja, a čak smo opremili i sobu.

"December 23rd 2015. I went in for an ultrasound and what we thought was going to be a day filled with happy tears and...

Posted by Love What Matters on Monday, 21 November 2016

I tako je i bilo...

Bez obzira na srčanu manu, na stopu otkucaja od 40 do 50 u sekundi, naša devojčica je izdržala do 37. nedelje.

14. juna sam se porodila i ona je odmah poslata u dečiju bolnicu u Bostonu.

Sa samo šest dana starosti imala je operaciju srca, a već 21. jula smo svi zajedno došli kući.

Otada je ostajala na lečenju u bolnici još pet puta i napravljene su joj još neke dijagnoze... Ali ona je borac! Njeno ime je Klara Rej.”

Posted by Johanna Morton on Wednesday, 23 November 2016