Na društvenim mrežama se nedavno pojavila fotografija koja je za kratko vreme prikupila veliki broj lajkova, a na njoj se može videti Emili Sabato, mama četvoro mališana, koja je trčeći dojila svoju devetomesečnu ćerku Hedli.

Fotografiju je uslikao Emilin suprug Kris Herman, a mami, čija je fotografija za samo jedan dan obišla svet, ovo je peti istrčani maraton.

“Trčanjem se bavim već više od deset godina. Istrčala sam oko 15 polumaratona i četiri cela. Jedino kada sam pravila pauzu bilo je kada sam bila u drugom stanju”, izjavila je Emili za Huffington Post.

Nakon što je u januaru na svet donela Hedli i njenog brata blizanca Emersona, Sabato se polako vraćala ponovo u formu, a dok se pripremala za njujorški maraton, Emili kaže da je vežbala multitasking dojenje.

Emily Sabato breastfed her 9 1/2 month old daughter while running the NYC Marathon on Sunday, November 6. Emily's wife,...

Posted by Nationwide Nurse-In Events and Breastfeeding Laws on Monday, November 7, 2016

“Bilo mi je mnogo lakše nego da izmlazavam mleko i mnogo bolje nego da trčim sa prepunim grudima”, objašnjava Emili.

Na dan trke, Kris je svojoj supruzi dao ćerku negde oko 27. kilometra, kako bi je nahranila.

“Emerson će jesti i piti bilo šta, pa tako i tog jutra nije ispuštao svoju flašicu. Međutim, Hedli će radije sačekati priliku da bude sa Emili”, objašnjava tata Kris. 

Emili je ćerkicu dojila nekih 10 blokova (oko 1km) i priznaje da su pred kraj ruke počele da joj se tresu zbog težine. Kako god, mama je dobila puno podrške, a čak su je mnogi i tokom trke bodrili.

Posted by Emily Sabato on Saturday, September 19, 2015