Darija Herceg (37) iz Velikog Trgovišća rodila je četrnaesto dete u Opštoj bolnici Zabok. Jan je zdrav dečak koji ima 3.500 grama i dugačak je 50 centimetara.

Bruno (16), Matija (15), Dominik (13), Mihael (11), Magdalena (10), Iva (9), Nikola (8), Izidora (7), Ema (6), blizanci Tin i Tina (4), Lana (3) i 15-meesečna Josipa su trinaestoro braće i sestara iz Velikog Trgovišća koji su dobili i 14. brata Jana.

"Nikad nismo računali da ćemo imati toliko dece, jednostavno se dogodilo", rekla je majka novinarima kada ju je u utorak posetio krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Pogledajte i Mama petorki otkrila tajnu uspavljivanja: Konačno smo svi u porodici odmorni! (FOTO)

Od njih, sad četrnaestoro, osmoro ide u školu, a ostali su kod kuće, ne idu uo vrtić. Međusobno paze jedan na drugog. Otac radi, kao i majka, ali je sada na porodiljskom, a Dariji u brizi oko dece pomaže i svekrva.

"Pomažemo jedan drugome, svoje obaveze imaju i mali i veliki. Živimo od suprugove plate, mog porodiljskog i dečjeg dodatka. Ne dobijamo, niti tražimo bilo kakvu finansijsku pomoć. S radom sve možemo", ponosna je majka ove velike i vesele porodice.

Kroz smeh je rekla i kako je s decom manje problema dok su mala. Čim rastu oni, rastu i problemi.

"Priznajem i da su dečki bolji nego cure", smeje se ona.

Darija ne veruje da će biti i petnaestog deteta. Jan bi mogao da bude poslednji.

"Malo je već naporno, a i godine su tu", kaže Darija koja je prvog sina Bruna rodila u 21. godini.

Izvor: 24sata.hr

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.