Lekari u Dečjoj bolnici u Njukastlu nikada nisu videli takav napredak, piše Miror. Njegovi roditelji Šeli i Rob iz Ebitauna su kada je rođen upozoreni da je malo verovatno da će mališan preživeti budući da je utvrđeno da mu nedostaje četvrtina mozga i da se može očekivati da će biti paralizovan.

Prema izveštajima, Noa je odbio da odustane i sada prkosi predviđanjima lekara. Skenere njegovog mozga sada koriste medicinski istraživači kako bi unapredili znanje o spina bifida - rascepu kičmenog stuba.


Pogledajte i Čuda se dešavaju: Treća beba preživela, iako su je lekari otpisali (VIDEO)

"Lekari ne znaju da li će funkcije njegovog mozga rasti, ali su zapanjeni napretkom koji je dosad ostvario", kaže Noina majka Šeli.

Uprkos neverovatnom napretku, Noa se kreće uz pomoć specijalnih kolica poznatih kao Zip-Zak. Kolica su bila u centru pažnje kada je prošle godine porodica posetila robnu kuću Herouds u Londonu. Šeli je bila šokirana kada im nije bilo dozvoljeno da uđu u robnu kuću jer je obezbeđenje mislilo da su kolica lažna.

Sestra malog Noe, Stef (23) ga je podigla i pokazala obezbeđenju da su noge dečaka paralizovane, a robna kuća je kasnije ponudila izvinjenje zbog nenamerne greške u proceni.

"Ta kolica Noi daju osećaj nezavisnosti. Može sam da se kreće po svojoj volji što je njemu neverovatno važno", priča Šeli.

Mališan se takođe kreće uz pomoć posebnih proteza za noge.

Pogledajte i Neverovatno rođenje: Još jedna beba u netaknutoj posteljici postala hit na Internetu (VIDEO)

Šeli i Ron kažu da su iznenađeni koliko je njihov mališan napredovao nakon šest operacija.

"Znamo da će morati na još operacija. Ali on je neverovatan dečak koji je već daleko dogurao", kaže Šeli.

Istinita priča o dečaku rođenom bez mozga biće prikazana ovih dana na jednoj britanskoj televiziji.

Izvor: Blic.rs

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.