Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neobičan slučaj u splitskoj bolnici: Žena koja je primljena zbog jakih bolova u leđima rodila bebu

Dežurni lekari su pomislili da žena u 30-im ima bolove zbog grčeva u bubrezima i poslali je na ultrazvuk, koji je pokazao nešto sasvim neočekivano...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Kad je žena u 30-im godinama nedavno došla u splitsku bolnicu na Križinama i požalila se na snažne bolove u predelu leđa i bubrega, dežurni lekari su pomislili kako ima grčeve u bubrezima i poslali je na ultrazvuk.

Lekar koji je obavio taj pregled ostao je zapanjen.

Pročitajte i... Priča mame koja nije znala da je trudna: Rekli su mi da me stomak boli zbog lošeg varenja (FOTO)

Naime, nije ni u snu mogao da očekuje da je žena, koja se žalila na bol u leđima i u predelu bubrega - u stvari trudna, odnosno da je porođaj jako blizu, zbog čega se ova priča može svrstati u "da čovek ne poveruje", svojstvenu nekim društvima u kojima je odlazak lekaru retkost.

Dežurnom lekaru nije preostalo ništa drugo nego da upute šokiranu ženu na ginekologiju, gde se uskoro i porodila. Zaista je neverovatno kako tokom svih devet meseci trudnoće žena nije znala da je trudna.

Na Klinici za ženske bolesti i porođaje KBC-a Split ispričali su kako ovakvi i slični slučajevi i nisu toliko retki. Barem jednom u dva meseca na ginekologiju dođe žena koja je trudna, a da to uopšte nije ni znala.

Znamo simptome trudnoće (gojenje, mučnina, neprospavane noći...), logično se postavlja pitanje kako naše "junakinje" nisu znale da su trudne?

Pročitajte i... Mislila sam da je prehlada, a bila je trudnoća

"To ih i ja pitam kada dođu kod mene na pregled i tek tada utvrde da su trudne. Dobro, u ranoj trudnoći još i mogu da razumem da žena ne mora da zna da je trudna, ali u kasnijem stadijumu trudnoće to ni meni nije jasno! Kako ne mogu da osete živo dete u svojoj utrobi, pogotovo ako su već imale iskustva. Dete staro 20 nedelja se pomera u majčinoj utrobi i žena bi to morala jasno da oseti, a uz to bi morala da se i ugoji", priča poznati splitski ginekolog dr Robert Vulić.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Izvor: Jutarnji.hr

Najnovije

Vesti

Porodica