Devojčica iz Velike Britanije, stara svega 18 meseci, umrla je na rukama svoje majke Niki Vidovson (29), nakon što je automobil udario ispred roditeljske kuće. Mala Fejt nije pokazivala znakove života četiri minuta, međutim dogodilo se čudo - doktori su uspeli da je vrate u život!

Ovo je ispovest njene majke koja nakon toga još više ceni svaki trenutak proveden sa svoje četvoro dece.

"Zovem se Niki, imam četvoro male dece uzrasta do deset godina. Ovo se desilo 23. juna 2013. godine. Bilo je to lepo nedeljno popodne koje se pretvorilo u moju najgoru noćnu moru, i taj dan neću zaboraviti do kraja života. Mislila sam da se ona igra u dnevnoj sobi, ali sam se šokirala kada sam shvatila da je nema. Trčala sam po kući pokušavajući da je nađem, i tada sam pogledala kroz prozor. Ležala je na ulici. 

Iskrala se iz kuće i izašla na ulicu. Udarilo je auto. Umrla je na mojim rukama. Bio je to najgori trenutak u mom životu. Ležala je beživotno, bespomoćno, a meni se srce slamalo. Nije davala znakove života četiri minuta. Taksista koji je udario nas je odvezao u bolnicu, a doktori su nekim čudom uspeli da je vrate u život. Stavili su je na aparate za održavanje u životu i spojili na transfuziju.

Spasili su je! Imala je oštećenu jetru i nekoliko slomljenih kostiju. Kada je nakon nekoliko dana otvorila oči i nasmejala se, znala sam da će sve biti u redu. Nakon što je izašla iz bolnice nije mogla da hoda kako treba, nije mogla da drži glavu uspravno i imala je problema sa gutanjem hrane.

Godinu dana je išla na terapije i ponovo učila da hoda. Ona je pravi heroj. Danas je srećna i vesela devojčica koja uskoro kreće u školu. A ja se i danas osećam kao da sam zakazala kao roditelj i da sam je razočarala jer je nisam bolje pazila. Ne znam kako je uspela da otvori ulazna vrata i izađe iz kuće, uvek je bila mirna i tiha."