Kejleb Švab je uživao u bezbrižnom letnjem danu u Šliterban akva-parku u Kanzasu kada je tragično nastradao vozeći se na Veruktu (najvećem vodenom toboganu na svetu), koji je visok preko 51 metar. 

Foto: REUTERS/Dave Kaup 

Na toboganu se spušta dvoje ili troje ljudi u isto vreme (koji su sigurnosnim pojasevima zavezani u čamcu) i spuštaju se sa visine od 17 spratova, a zatim se dižu još pet, nakon čega se ponovo spuštaju. 

Policija je potvrdila da je uzrok Kejlebove smrti fatalna povreda vrata, ali porodica još uvek čeka na rasvetljivanje tragedije.

Kejsli, devojka koja se vozila u čamcu sa dečakom, rekla je da je izgledalo kao da je Kejleb nekako ispao iz svog sedišta, te se "odbijao" okolo između sigurnosne mreže i tobogana i samo je skliznuo. Ona je i dodala kako bi pao i bez čamca, jer je tobogan kao cev.

"Od kada je rođen, donosio je veliku sreću našoj porodici i svima koji su bili oko njega," pisalo je u izjavi neutešnih roditelja, koji apeluju na sve roditelje da otvore četvoro očiju dok sa decom provode dane na bazenima i akva parkovima.