Anonimna žena iz Velike Britanije nedavno je na jednoj lokalnoj britasnkoj Fejsbuk stranici napisala status o situaciji koja joj se dogodila dok je bila u parku.

Naime, dok je provodila porodično popodne u parku, ova Britanka je primetila mamu koja je dojila svoju bebu, što je ona smatrala neprimerenim, te ju je upitala da ode i radi to negde u privatnosti. Međutim, tada se dogodilo nešto čemu se nikako nije nadala. Razdražena majka joj je rekla da "se nosi" i isprskala je mlekom iz sovjih grudi.

Pogledajte i Svetska nedelja dojenja: Ove poznate mame podržavaju prirodnu ishranu beba (FOTO)

Anonimna žena je pokušala da podeli bes sa svojom zajednicom napisavši ovakav komentar: 

Pogledajte i Dojenje u javnosti: Fenomenalan odgovor jedne mame na Fejsbuku (FOTO)

"Gospođi iz Dartford parka koja je mislila da je u redu da doji bebu dok su moje dete, i muž koga je lako omesti sedali u blizini. Mislim da nije bilo potrebe da reaguješ onako kako si reagovala kada sam te pitala da odeš na neko privatnije mesto, nije bilo potrebe da mi kažeš da "se nosim" i da me poprskaš mlekom iz svojih grudi. Nadam se da se stidiš sebe!"

Naravno, ona uopšte nije naišla na odobranje zbog toga što je majku upitala da se skloni (u Velikoj Britaniji po zakonu ne smete da pitate dojilju da napusti javno mesto), a komentari su bili puni podrške dojilji, kao i predloga da bi ova anonimna žena trebalo da stavi povodac na svog muža.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.