Ova sebična ideja proistekla je iz onoga što bi trebalo da stvori sasvim drugi efekat - na paklicama cigareta u Australiji istaknuto je da duvanski dim smanjuje težinu bebe

Tokom trudnoće, lekari i žene koje su već rađale upozoriće vas na milion stvari koje mogu da pođu po zlu, i savetovati vas da prestanete sa nekim navikama, piše Stil.rs.

Pogledajte i Majka koja je izgubila dve bebe: Ne pravite iste greške kao ja!

Jedna od stvari koju većina trudnica odmah promeni, jeste izbegavanje pušenja. To i ne treba da čudi, budući da se na taj način beba bukvalno truje iznutra, a doktori ističu da pušenje u trudnoći može da dovede do pobačaja, niza zdravstvenih problema kod deteta, pa čak i smrti.

Pogledajte i Najnovije istraživanje: Pogledajte kako pušenje u trudnoći utiče na bebu (FOTO)

Umesto da zbog svoje bebe prestanu sa groznom navikom, žene u Australiji pokrenule su bizaran trend - kad zatrudne, počinju da puše!

Razlog za ovu neverovatnu odluku jeste to što pušenje u trudnoći smanjuje težinu bebe, pa trudnice veruju da na ovaj način sebi olakšavaju porođaj.

Ova sebična ideja proistekla je iz onoga što bi trebalo da stvori sasvim drugi efekat - na paklicama cigareta u Australiji istaknuto je upozorenje da duvanski dim smanjuje težinu bebe.

I dok su retki pozdravili ovaj trend kao odličnu ideju, većina ljudi je ogorčena, šokirana i pita se da li neko ko je toliko sebičan da ugrožava zdravlje svog deteta zarad olakšavanja porođaja uopšte zaslužuje da ima dete, prenosi Damn.com.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama