Nensi Rod (33) i njen suprug Džastin iz SAD-a pokušavali su tri godine da dobiju dete, ali ona nikako nije mogla da iznese trudnoću do kraja. Nakon nekoliko spontanih pobačaja i bolnih potpomognutih oplodnji, odlučili su da pronađu surogat majku kako bi im pomogla da ostvare najveću životnu želju. Ali, dogodilo se takvo čudo da su oboje ostali u šoku. 

Pogledajte i Surogat majčinstvo u Srbiji: Za ili protiv?


Naime, 30-godišnja Ešli Braun je majka troje dece koja je odlučila da im pomogne. Dobijala je hormone pre umetanja embriona, a Nensi i Džastin odlučili su da pokušaju još jednom sa veštačkom oplodnjom, ali nisu imali nikakva očekivanja. Međutim, dve nedelje kasnije dobili su vest - Nensi je trudna. Međutim, tu vest su primili s rezervom jer nisu bili sigurni hoće li izneti trudnoću do kraja. 

Upravo zato su nastavili s procedurom pripreme surogat majke za njihov embrion. Pet nedelja kasnije dobili su srećnu vest - i ovaj embrion je uspešno usađen u matericu. Nensi i Džastin sad su već počeli da veruju da će ipak postati roditelji, smejali su se i plakali. 

"Bili smo prilično uplašeni kad smo saznali da sam trudna. Nismo ništa želeli da kažemo Ešli sve dok nismo videli otkucaje detetovog srca, nakon otprilike sedam nedelja", ispričala je kasnije srećna majka.

"To je bilo prvi put da sam nekome bila surogat majka, ali to je nešto o čemu sam razmišljala deset godina, pre nego sam se udala. Ja jednostavno uživam da budem trudna. Kao majka ne mogu da zamislim kako je to kad ne možete da imate svoje dete, to mi je strašno", ispričala je Ešli. 

Nensi i Džastin dobili su dve ćerke. Nazvali su ih Odri Elenor i Lilijan Kvin. Kažu da je najlepši osećaj na svetu prvi put uzeti svoje dete u ruke. Preplavio ih je osećaj neopisive sreće i olakšanja u isto vreme - konačno su postali roditelji.

Izvor: 24sata.hr

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama