Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najdeblje dete na svetu: Desetogodišnji dečak ima čak 192 kilograma (VIDEO)

Desetogodišnji Arja Permana iz Indonezije, bio je primoran da se ispiše iz škole zato što zbog gojaznosti nije u stanju da se kreće...

  Izvor: Foto: Youtube

Arja Permana je desetogodišnjak koji ima 192 kilograma i spada u kategoriju morbidno gojazne dece.

Zbog veoma brzog gojenja bio je primoran da napusti školu jer fizički više ne može da hoda i nosi svoje kilograme. 

Arja dnevno jede pet obroka koji se sastoje od pirinča, ribe, govedine i supe od povrća – količina koja je dovoljna da se nahrane dve odrasle osobe. 

Povezane vesti

“On je uvek gladan, umoran i žali se na gubitak daha. Samo jede i spava, a u međuvremenu uskoči i u bazen i tamo ostane satima”, rekla je Arjina majka Rokaja Somantri. 

“Ne postoji veći bol za roditelje nego da gledaju kako im deca pate. Moj sin ne ide u školu jer ne može da hoda samostalno i neophodna mu je moja pomoć tokom celog dana.” 

Arja je drugi sin Rokaje i njenog supruga Ade. Rođen je kao zdarava beba od 3,2 kilograma, ali se do druge godine abnormalno ugojio za svoj uzrast. 

Uprkos tome, njegovi roditelji nisu bili u početku zabrinuti, već su bili srećni što imaju “zdravo” dete. 

“Bili smo srećni jer smo mislili da nam je dete zdravo i da ima dobar apetit, međutim, par godina kasnije, kada je njegova kilaža počela da izmiče kontroli, shvatili smo da pati od nekog poremećaja i da mu treba medicinska pomoć”, rekla je Rokaja. 

Rokaja i njen suprug Ade odveli su sina kod različitih doktora u njihovom selu Purvasari u Indoneziji, ali nijedan od njih nije pronašao ništa abnormalno u težini ovog dečaka. 

Povezane vesti

Arjin otac Ade koji mesečno zarađuje 180 dolara kaže da je dao sav novac koji ima kako bi utvrdio zdravstveni problem svoga sina, ali to ipak nije dovoljno. 

“Ispcrpljen sam i u dugovima jer moram da obezbedim hranu za celu porodicu, a naročito za Arju jer ne mogu da dozvolim da gladuje. Nemam dovoljno novca za skupe bolnice i potencijalne tretmane koji bi pomogli mom sinu, ali se nadam da će jednog dana on biti kao i sva druga deca”, rekao je Arjin otac Ade. 

Bespomoćni roditelji su sada sina podvrgli dijeti koja podrazumeva konzumiranje braon pirinča u nadi da će tako moći da kontrolišu njegovu kilažu.

Desetogodišnji Arja Permana iz Indonezije, bio je primoran da se ispiše iz škole zato što zbog gojaznosti nije u stanju da se kreće...
Izvor: YouTube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica