Lenoks Mols je beba koja je rođena u bolnici u australijskom gradu Melburnu 25 nedelja pre termina sa samo 800 grama i odmah nakon rođenja je smeštena u plastičnu vreću da bi joj se održala telesna temperatura.

Doktori u Kraljevskoj ženskoj bolnici u Melburnu kažu da je stavljanje bebe u plastičnu kesu standardna procedura za prevremeno rođenu decu koja pomaže bebama da im bude toplo, pošto one još uvek nisu dovoljno razvijene da bi mogle same sebi da obezbede toplotu.

Pogledajte i Mali heroji: Prevremeno rođena devojčica ubedila doktore da nisu u pravu (FOTO)

Nakon rođenja Lenoks je 111 dana proveo u bolnici pre nego što je pušten kući. Lili Manro, majka dečaka koji je njeno četvrto dete i naziva ga "čudesnim", pošto je verovatnoća da beba rođena u tom periodu preživi iznosi 50 odsto. Ona kaže da je već u 24 nedelji trudnoće predosetila da nešto nije u redu.

"Dok me je pregledao doktor, pogledao je ultrazvuk na ekranu i rekao mi je: Ne ideš ti nigde, otvorio se grlić i bebina ruka je njemu u Supermen pozi", ispričala je gospođa Manro za australijski Dejli mejl.

Lenoks, koga roditelji zovu Leni, rođen je 29. februara posle sedmočasovnih trudova njegove majke, nakon čega je proveo četiri meseca u bolnici hrabro se boreći za život. Njegove oči nisu uspele dovoljnio da se razviju, pa je moguće da će u nekom trenutku biti potrebno da se izvrši laserska operacija.

Lenoks sada teži 3.5 kilograma, ali i dalje ima poteškoće sa disanjem. Njegovi roditelji su morali da prestanu da rade da bi mogli svaki dan da dolaze na dva sata u bolnicu ne bi li ga majka podojila, zbog čega su zapali u dugove.

Da bi uspeli da namire zaostale kirije i plate račun za struju, pokrenuli su kampanju za prikupljanje novca preko sajta Gofundme i već su uspeli da prikupe više od 5.000 dolara za mesec dana.

Izvor: Blic

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.