Snimak na kojem je devojčica sa velikim apetitom proširio se Internetom poput oluje, a na društvenim mrežama je podeljen čak 370.000 puta.

Naime, na snimku se vidi kako devojčica iz Kine koja nosi portiklu sa likom pingvina, sedi za stolom, a ispred nje su dva tanjira sa voćem i povrćem.

Najpre je uzela koji komad lubenice, ali je uživala i u ukusima brokolija i čeri paradajza. Toliko je bila oduševljena zdravom hranom da je jela obema rukama da bi na kraju uzela i tanjir da "oliže" kako bi bila sigurna da je prazan. Kada je nestalo lubenice roditelji su joj stavili u tanjir još koji komad i ona je nastavila da jede. U pauzi, uzela bi koji gutljaj supe.


Pogledajte i Ishrana dece uzrasta tri do pet godina

Iako je video postavljen na društvenim mrežama, korisnici imaju veoma podeljeno mišljenje. Dok jedni hvale zdrave navike ove devojčice, drugi optužuju roditelje za prejedanje.

"Veoma je slatka, ali mislim da čak iako jede samo voće i povrće jede previše. Odrasta sa lošom navikom da se prejeda, ali je i dalje veoma slatka", stoji u jednom od komentara na Fejsbuku.

"Lepo je videti da dete ima apetit. Ovo je neka vrsta zdrave hrane za decu tog uzrasta. Ipak, ovo dete jede previše", stoji u komentaru.

Pogledajte i Zdrava ishrana: 10 hranljivih materija korisnih za decu

Drugi su ipak bili impreisonirani. "Pozdravljam odluku roditelja da ovoj devojčici daju zdravu hranu. Pored lubenice ona je jela komadiće čeri paradajza, brokolija, karfiola, krastavca i kukuruza. Danas najčešće možete sresti decu u restoranima brze hrane i obično odbijaju da jedu povrće", napisao je jedan čovek.

"U njenim godinama ona zna kada je sita. Lepo je videti da joj roditelji pružaju mogućnost da izabere zdrave namirnice. Nisu svi roditelji takvi. Ako moje dete voli voće, povrće i supu i ja bih ga podsticao da jede ovakvu vrstu hrane", navodi se u još jednom komentaru.

"Poenta videa je da deca uče da vole i jedu zdravu hranu. Kao mali oni još uvek uče koliko mogu da pojedu. Ako roditelji ne sile dete da jede više, ono će stati kada bude osetilo da je sito", napisala je jedna žena u svom komentaru.

Izvor: Blic

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.