Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Tata, brzo fotografišite, vaša beba je čudo!' (FOTO)

Svako rođenje deteta je čudo za sebe, ali postoji razlog zbog kojeg su doktori bili fascinirani kada je nedavno jedna beba stigla na svet...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Jedan tata, koji je korisnik društvene mreže Imgur, podelio je fotografiju sa rođenja svog sina, a ona je za kratko vreme doživela vrtoglavu popularnost.

Povezane vesti

Naime, na fotografiji je pupčana vrpca umotana u čvor, a naslov fotografije sve objašnjava:

"Tata, brzo fotografišite, vaša beba je čudo!"

Doktori su zapravo mislili na čvor u koji je pupčana vrpca bila svezana i zbog kojeg je pravo čudo kako je mališan uopšte ostao živ.

Pupčanik ili pupčana vrpca (arteria umbilicalis) je veza između majke i bebe i sastoji se iz vene i dve arterije. Preko vene pupčanika beba dobija novu majčinu krv, bogatu kiseonikom i hranljivim materijama.

Povezane vesti

Pupčana vrpca dovoljno je duga kako se beba u stomaku može pomerati, oko 55 do 60 centimetara. Međutim, dešava se da pupčana vrpca bude i duža, zbog čega postoji mogućnost da se omota oko bebinog vrata, ali to ne mora nužno predstavljati opasnost. Veću opasnost predstavljaju čvorovi koji se mogu otkriti ultrazvučnim pregledom. Ako je pupčana vrpca vezan u uski čvor, beba može biti u velikoj opasnosti, a čak može doći i do smrti.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica