Otkako je saznala da će ona i njen suprug morati da se podvrgnu vantelesnoj oplodnji, Mejsi Rodefer nije nijedne sekunde prestala da se nada i moli da se njihova želja usliši.

Kada je najzad ostala u drugom stanju, Mejsi je vesti objavila tako što je sve špriceve i lekove upotrebljene tokom vantelesne oplodnje poređala u obliku srca i fotografisala. Unutar srca stajala je fotografija bebe sa ultrazvuka, kao i benkica na kojoj je ispisano “Vredelo je čekati, i čekati, i čekati...”. 

Pogledajte i Saveti stručnjaka: Uspešna priprema za vantelesnu oplodnju

“Moja glavna motivacija bila je da podignem svest o ovom dugotrajnom i emotivnom procesu”, ispričala je za Today.com Mejsi.

Rodefer, koja je inače profesionalna fotografkinja iz Ilionisa, kaže da su ona i suprug odmah nakon venčanja pre četiri godine probali da dobiju bebu.

Njihov prvi pokušaj završio se pobačajem. Isto se dogodilo i još nekoliko puta. Endometrioza, bolni poremećaj materice, i još mnogo drugih zdravstvenih problema nisu dozvolili mladom bračnom paru da zasnuje porodicu prirodnim putem.

“Ovog januara odlučili smo da se podvrgnemo vantelesnoj oplodnji. Imali smo neverovatnu sreću da nam je uspelo iz prvog puta, jer obično nije tako. Iz tog razloga želela sam da poručim svima, koji se bore za potomstvo da ne odustaju. Ja sam prošla samo jedan ciklus i vidite sve ovo. Možete li da zamislite kroz šta sve prođu žene koje zatrudne iz ko zna kog ciklusa?”

Mejsi je trenutno u drugom trimestru i svoje prvo dete očekuje u oktobru.

Inspiraciju za fotografiju koja je postala viralna, Mejsi je dobila od mame Anđele koja je krajem prošle godine objavila fotografiju na kojoj njena mala ćerka leži okružena hiljadama špriceva.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.