Nakon što se njen dvoipogodišnji sin Džejk pre tri godine slučajno udavio, mama Keri Morison odlučila je da mlađu ćerku Džosi nauči da pliva. Međutim, zbog načina na koji je to uradila mnogi su je osudili.

Naime, Krisi je ćerku naterala da se “baci” u bazen tako što ju je mamila papučicom, a kada je devojčica najzad upala u bazen, Krisi ju je ostavila da pluta na leđima i sama se snađe.

Pogledajte i 5 za decu opasnih situacija u vodi

“Na snimku se vidi šestomesečna beba koja sedi na stepenicama bazena i igra se, što se lako može dogoditi i u stvarnom životu, zar ne? Pala je u bazen, sama se okrenula na leđa, plutala na leđima oko minut ipo i na taj način spasla sebe. Ne vidim ništa negativno u tome”, prokomentarisala je Krisi za portal Today.com.

Njena tehnika, poznata pod nazivom “Infant Swimming Resource”, uči decu mlađu od šest meseci kako da se sama spasu. Kurs traje mesec ipo dana, a bebe na vežbe dolaze pet dana nedeljno. Svaka vežba traje po 10 minuta. 

Pogledajte i Saveti za kupanje dece u kućnim bazenima

“Volela bih da vratim vreme unazad i naučim sina ovim lekcijama. Prilično sam sigurna da bi još uvek bio sa nama da je umeo da se spase. Kao roditelj imam odgovornost da, ako već njega nisam naučila, moram to da uradim sa ćerkama”, ispričala je Krisi.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.