U septembru prošle godine Vil Radke je izumeo ranac koji će umnogome olakšati život autistične dece.

Naime, Vil je detinjstvo proveo u hraniteljskim porodicama gde je bilo puno dece sa posebnim potrebama, a tada se i javila njegova želja da uradi nešto što će u budućnosti pomoći mališanima sa invaliditetom.

Pogledajte i Rana dijagnostika: Kako prepoznati znake autizma

Uz pomoć kolega sa fakulteta Vil je svoju dugogodišnju ideju realizovao - napravljen je “Nasel Pack” ranac koji je već u vlasništvu više od sedamdesetoro dece sa autizmom.

Today we had the opportunity to meet Juan! He already uses devices that tighten around his body, so his favorite feature...

Posted by Nesel Packs on Monday, March 21, 2016

Budući da su osobe sa autizmom osetljive na svetlost, zvuk i dodir, Nasel ranac im obezbeđuje osećaj sigurnosti i udobnosti. Osim toga, ranac ima posebne trake koje pružaju osećaj zagrljaja.

Tu su i posebni dodaci na rancu, kao što je prostor za porodičnu fotografiju i omiljenu plišanu igračku. 

Our first prototype! A backpack with clips for chew toys, reinforced safety straps across the chest, and weight pockets...

Posted by Nesel Packs on Friday, February 5, 2016

Uz pomoć traka, deca mogu lakše da dođu do stvari koje se nalaze u rancu, kao što su recimo grickalice.

Mnogi roditelji oduševljeni su Vilovim izumom, a prema njihovim rečima deca zaista uživaju noseći Nasel ranac, čija cena za sada iznosi 115 dolara.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.