Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petnaestogodišnja devojčica zadivila svet neverovatnim sportskim talentom (FOTO, VIDEO)

Iako će Ašima Šaraiši uskoro napuniti tek 15 godina, ova hrabra devojčica je već zabeležila dva velika svetska rekorda u sportskom penjanju...

 Izvor: Foto: Instagram

Sportsko penjanje je disciplina koja se razvila iz alpinizma, a opisuje je slobodno savladavanje penjačkih smerova bez korišćenja tehničke opreme za penjanje, već se oprema koristi za sprečavanje eventualnih padova. 

Pogledajte i Kako odabrati pravi sport za dete?

Iako bi se reklo da se ovim sportom bave mahom pripadnici jačeg pola, ipak nije tako. Jedna od najmlađih zaljubljenica u ovaj ekstremni sport je i Ašima Širaiši koja je nedavno postala i prva žena i najmlađa osoba ikad koja se popela na V15.

Naime, iako površine po kojima se sportisti penju nisu previše visoke (između tri i pet metra), svaka od njih je teška na svoj način, a rangiraju se od V1 do V15 koja je najteža.

Najteži “nivo” prešla je upravo ova tinejdžerka. O njoj i njenom šesnaestogodišnjem kolegi i drugaru Kai Lajtneru, još jednom čudu od tinejdžera, koji je 2015. osvojio Nacionalno prvenstvo u sportskom penjanju, prošle godine snimljen je film.

Ovo dvoje talentovane dece konačno su se udružili u svom prvom zajedničkom poduhvatu – da se popnu na norvešku Flatanger pećinu. Taj poduhvat rezultirao je filmom pod nazivom „Generation UP“.

Iako će Ašima Šaraiši uskoro napuniti tek 15 godina, ova hrabra devojčica je već zabeležila dva velika svetska rekorda u sportskom penjanju...
Izvor: YouTube

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica