Devojčice Leja i Loren iz Singapura su tzv. “MoMo” bliznakinje, što znači da su jednojajčane bliznakinje koje su delile istu posteljicu, ali su imale dve odvojene pupčane vrpce.

Pogledajte i Bliznakinje se rodile držeći se za ruke (VIDEO)

“Trudnoća je bila visokog rizika, s obzirom da je postojala opasnost da se pupčana vrpca obmota oko jedne od beba kako trudnoća napreduje”, objašnjava mama Amber.

Najređi, monohoionski i monoamnionski blizanci, nastaju kada se oplođena jajna ćelija deli od 8 do 15 dana nakon olpođenja.

Leja i Loren rođene su prošlog jula carskim rezom, a bile su teške svega 1,5 kilograma, pa su skoro dve nedelje provele na intenzivnoj nezi.

“Naše ćerke su svakog dana sve više napredovale, a mi smo ih svakodnevno posećivali kako bi im osigurali Kengur efekat, koji je jako bitan za razvoj beba. Kada su izašle iz bolnice imale su dva kilograma”, kažu ponosni roditelji.

Pogledajte i Neverovatan snimak iz porodilišta: Tata snimio rođenje svoje dece (VIDEO)

Leja i Loren danas imaju i svoj profil na društvenoj mreži Instagram, a koliko su neodoljive govori i to da ih prati čak više od sto hiljada ljudi.

Pogledajte samo neke od njihovih preslatkih fotografija:

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama