Iako je u svojoj dugogodišnjoj karijeri spasao mnoge ljudske živote, sada već penzionisanom vatrogascu Majku Hjuzu u sećanju je posebno ostao jedan slučaj. 

Naime, davne 1998. godine Majk Hjuz iz Vašingtona spasao je devetomesečnu devojčicu Danijelu Dejvison iz požara koji je izbio u kući u kojoj je živela sa radoiteljima.


Pogledajte i Jednim potezom spasao bebi život: Upoznajte policajca koga je svet proglasio herojem! (FOTO)

Nekoliko godina kasnije Majk je poželeo da sazna šta se sada događa sa njom, pa je putem društvene mreže Fejsbuk krenuo u ‘potragu’. Kada su se najzad pronašli, devojčica i Majk su se zbližili, a on joj je postao drugi otac.

Sedamnaestogodišnja Danijela odlučila je da Majka pozove i na proslavu svoje mature, što je on sa oduševljenjem prihvatio, a na ceremoniji se čak i rasplakao slušajući njen dirljivi govor.

Pogledajte i Umesto u bolnici, rodila bebu u vatrogasnoj stanici (VIDEO)

“Njegovo prisustvo meni mnogo znači. Uvek plačem od sreće kad pomislim kako bi sve bilo drugačije. Ne bih sada bila ovde da nije bilo tebe”, rekla je kroz suze Danijela koja živi u jednom malom mestu u Vašingtonu.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.