Mama Erika Endrjus nije čekala dugo da sa svojom bebom napravi prvu fotografiju. Selfi je nastao samo 24 sata nakon porođaja, a neverovatan prizor prati posebna mamina poruka koja je pokrenula lavinu komentara.

"Ovako telo izgleda 24 sata posle porođaja. Beba u marami. Koža do kože. Pelene za odrasle. I ružičasti sjaj. Osećam se kao da sam vodila maraton, a moje srce je širom otvoreno nakon jučerašnjeg putovanja. Porođaj je za nas kao za zemlju zemljotres, i ja i dalje osećam posledice tog potresa", poručila je Erika. 

Fotografiju je poslala poslala Sakuri Blum, koja se bavi proizvodnjom marama za bebe, a potom je ona osvanula na Fejsbuku.

"This is what 24 hours postpartum looks like. Baby in sling. Skin to skin. Adult diapers. And a rosy glow. My body feels...

Posted by Sakura Bloom on Tuesday, January 19, 2016

Kako je ova mama dodala, rođenje bebe ne menja mamu samo fizički, već i emotivno. Posle dolaska bebe majke se nalaze između sreće, zahvalnosti, melanholije i tuge.

"Pre 23 sata u meni je bio još jedan život,  a pre 24 sata taj život je prošao kroz mene, kroz moje ruke koje su ga toliko čekale. Praznina u mom stomaku donosi tešak osećaj, sudar sa relanošću, ali evo malog života koji plače, i koji želi da bude na mojim grudima, i ja se opet osećam celom", istakla je.

Post je završila rečima kojima ga je i započela:

"Ovako telo izgleda 24 sata posle porođaja. Beba u marami. Koža do ko kože. Pelene za odrasle. I ružičasti sjaj."

Post mame Erike Endrjus je dobio 78 hiljada lajkova i podeljen je 19 hiljada puta. Mnogi su joj zahvalni jer je podelila dragoceno iskustvo.

"Ja nikad nisam bila ovoliko hrabra", "Da govorim o sebi i da pokažem svoje postporođajno telo? Nikad. Osećala bih se glupo zbog toga, ali kad vidim tebe, shvatim koliko lepo izgledaš", glase neki komentari.