Svet je ostao u šoku nakon što su se na internetu pojavile fotografije malene Olivije koje je podelila njena mama sa namerom da se javnosti skrene pažnja na opasne materije koje se nalaze u popularnim maskama za pametne telefone.

Naime, nakon što je slučajno zaspala pored svog mobilnog telefona, devetogodišnja Olivija probudila se sa strašnim bolom u nozi, a kada je pogledala na bolno mesto imala je šta i da vidi - telefon joj se doslovno “preslikao” na butinu. 

Pogledajte i 5 stvari koje bi trebalo da znate pre nego što detetu kupite mobilni telefon

U pitanju je bila opekotina trećeg stepena koju joj je napravila maska telefona. Zapravo toksične hemikalije koje se nalaze u njoj, izazvale su teže povrede na nozi devojčice.

“Olivija ne sme da spava sa mobilnim telefonom u sobi, ali ga je krišom unela i slučajno zaspala pored njega. U toku noći došla je do mene da se požali na bol u nozi, međutim nisam je shvatila ozbiljno, pa sam je poslala nazad u krevet. Kada sam ujutru ugledala opekotinu, nisam mogla da poverujem. Doktori su rekli da će joj ožiljak koji je uzrokovala maska telefona ostati celog života na nozi”, objašnjava Olivijina mama Karli i dodaje da nije tačno utvrđeno odakle je toksična kiselina iscurila i napravila maloj devojčici ranu.

Gospođa Reter, koja je takođe i mama petnaestogodišnje Rubi i desetogodišnje Izabele, kaže da se nakon incidenta tri puta obratila kompaniji “New Look” gde je maska kupljena, ali da do sada nije dobila nikakav odgovor od njih.

Ipak, čelnici kompanije potvrdili su u zvaničnom saopštenju da su svi primerci ove maske povučeni iz prodaje u svim prodavnicama, kao i da nisu znali da sadrže opasne materije.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama