Svakodnevne i uobičajene situacije mogu biti prava noćna mora za roditelje autistične dece. Vreme praznika- gužva, buka i stres, im samo otežavaju stvari.


Pročitajte i... Kako da dete prevaziđe strah od Deda Mraza?


Erin Dili, majka trogodišnjeg autištičnog dečaka Brejdena, nije dozvolila da praznična atmosfera utiče na njeno dete i želela je da mu ove godine priušti novogodišnju fotografiju sa Deda Mrazom koju će pamtiti. 

Ipak, slika sa Deda Mrazom je pravi izazov ukoliko imate autistično dete, jer kako je Erin istakla, njen sin se unervozi čak i ako ga samo zamolite da se nasmeje. Međuti, zahvaljujući organizaciji Carring Santa koja je napravila program osmišljen za decu sa posebnim potrebama, njen sin je uspeo da uživa u prazničnim radostima. 


Pročitajte i... 11 stvari sa kojima se roditelji autistične dece suočavaju

Brejden je isprva bio stidljiv i držao se svoje majke, ali je Deda Mraz učinio sve što je u njegovoj moći da mu se približi. 


On je čak legao na pod i počeo da se igra sa njim, ali najpre iz daljine. Kada je primetio da se dečak opustio, uspeo je da mu priđe i porazgovara sa njim. Mališan se smejao i uživao u društvu svog novog prijatelja sa Severnog pola, a njegovi roditelji su dobili fotografije kao uspomenu na ovu veliku pobedu. 


Pročitajte i... Da li je ovo najslađa fotografija sa Deda Mrazom ove zime? (FOTO)

Mama Erin je sa suzama u očima izjavila da je neverovatan osećaj uraditi nešto kao i sve druge porodice, bez stresa i pritiska. 

"Jednostavno je predivan! Želim da zagrlim tog čoveka!", rekla je raznežena majka. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.