Dvadesetpetogodišnja Goga Bai i njen suprug Ravindra Kumar (28) prošle nedelje postali su roditelji dečaka koji je na rođenju težio neverovatnih 5.970 grama. Ova beba džin, čije ime još uvek nije poznato javnosti, rođena je carskim rezom 30. septembra u državnoj bolnici u Radžastanu.  


Pročitajte i... Španski rekord: Beba teška 6,2 kilograma rođena prirodnim putem


"Nikada nisam imala priliku da vidim ovako veliko novorođenče", izjavila je doktorka Anamika Agarval, koja je, pored još tri lekara, porađala mamu Gogu.



"Mama je pokušala da ga rodi prirodnim putem, ali je dečak bio toliko veliki da smo ipak odlučili da porođaj završimo carskim rezom. Nakon kratkotrajnih problema sa disanjem, beba je sada dobro, kao i njegova majka koja je inače dijabetičarka i koja ima oko 100 kilograma.


Pročitajte i... Indija: Beba teška kao šestogodišnja devojčica (FOTO)


Lekari pretpostavljaju da je upravo majčina bolest uzrok preterane kilaže novorođenčeta. 

Inače, bebe se u Indiji rađaju sa prosečnom kilažom od oko tri kilograma, a potvrđeno je da je ovaj dečak zvanično najteža beba koja je rođena u Indiji. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.