Starica, rodom iz Novelare, sela na severu Italije, radila je tokom Drugog svetskog rata u Nemčkoj gde je ostala trudna sa oženjenim nemačkim vojnikom. Nakon što se porodila, porodica bebinog oca joj je uzela ćerku, koja je dobila ime Margo Bahman, i odgajila je u Nemačkoj. Margo su rekli da joj je majka bila Italijanka koja je umrla u ratu.

Pogledajte i Dirljivi susret: Majka i ćerka se videle prvi put nakon 50 godina (VIDEO)

Kada joj je otac preminuo prošle godine, Margo je odlučila da potraži majku. Obratila se za pomoć nemačkom Centru za pronalaženje nestalih osoba tokom Drugog svetskog rata koji je u saradnji sa italijanskim Crvenim krstom otkrio da je njena majka još živa. Majka i ćerka sastale su se prvi put ovog vikenda nakon 71 godinu.

"Kada sam počela da tražim majku, nisam verovala da ću biti u prilici da je jednog dana zagrlim", ispričala je Bahman za italijanski list Kotidijano. "Otac mi je bio zabranio da je tražim, ali nakon njegove smrti i zahvaljujući predivnoj pomoći moje ćerke ja sam je našla", kazala je ona.


Pogledajte i Od tuge do radosti: Sudbina spojila dve porodice!

Predstavnica italijanskog Crvenog krsta Laura Bastjaneto, koja je prisustvovala susretu majke i ćerke, opisala je događaj kao "malo čudo". "Retko se dešava da se majka i ćerka ponovo sretnu nakon 71 godinu. Daleko je uobičajenije za braću i sestre jer je ostalo tako malo onih koji su preživeli Drugi svetski rat", navela je Bastjaneto.

Izvor: Tanjug

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.