Malenoj Lili Šou, koja ima samo pet godina, dijagnostikovan je četvrti stadijum neuroblastoma, posebne vrste raka koji se uglavnom javlja kod najmlađih.

Lili je odmah podvrgnuta hemoterapiji, ali je prestala sa tretmanima pošto njeno telo više ne može da izdrži zračenje. Ona ima samo još nekoliko meseci života.

Ok friends, we're finally back home from a month long medical trip in Michigan. My little princess is turning 5 on July...

Posted by Heidi Hall on Monday, 13 July 2015

Pogledajte i Najdirljivije venčanje: Devojčica obolela od raka se "udala" za bolničara (FOTO, VIDEO)

Jedan mali dečiji život završiće se i pre nego što je počeo, pa su iz tog razloga njeni roditelji želeli da joj prirede najlepše iznenađenje. Oni su svojoj princezi priredili najsrećniji dan u životu - organizovali su proslavu rođendana, matura i venčanja - svega što malena devojčica neće doživeti.

Neuroblastom

 je maligni tumor koji se sastoji od loše diferentovanih ćelija poreklom nervnog grebena. Dakle, u pitanju su maligni tumori koji pokazuju tendenciju ka davanju udaljenih metastaza. Tačan uzrok nastanka ovih tumora nije u potpunosti poznat i pretpostavlja se da postoji određena genetska predispozicija (kod svakog pedesetog pacijenta), kao i delovanje nedovoljno istraženih faktora spoljašnje sredine. Ovaj vid raka javlja se isključivo u dečjem uzrastu.

"U početku smo želeli samo malu zabavu za princeze, ali smo bili ograničeni vremenom. Odlučili smo da njoj napravimo malu maturu i venčanje, pošto ga nikad neće doživeti. Slike smo postavili na Fejsbuk profil, ali nismo očekivali ovoliko komentara i lajkova", izjavio je tata Rajan.

Svi ljudi koji su čuli za ovu potresnu priču donirali su novac za hranu, odeću, ukrase i muziku. Lila se družila sa svojim omiljenim likovima iz Diznijevih filmova, igrala se sa drugarima, plesala i fotografisala...

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.