Poslednje što bi očekivali od malog Džejdan Hajesa - koji je nedavno izgubio oba roditelja je - osmeh. Ali to je ono što on daje i dobija za uzvrat svakog dana. 

Pogledajte i Podarite detetu osmeh

Šestogodišnjak je svoju misiju nazvao “Eksperiment-osmeh” . Njegov plan je da zatraži od svakog osmeh i da za uzvrat pokloni male igračke. Džejdanov cilj je da sakupi 500 osmeha, pri čemu će svaki biti dokumentovan i uslikan. On do sada ima 275 fotografija u svojoj kolekciji, što za njega predstavlja samo mali delić sreće s obzirom na trenutnu situaciju.

#thesmileexperiment #payitForward #WTOC

A photo posted by Tasha Compton (@mstashers) on Jul 23, 2015 at 11:46am PDT

Njegova ujna Barbara Dikola kaže da Džejdan veoma srećan zbog ove akcije i da je svakim danom sve jači. Takođe, rekla je da se i dalje čekaju rezultati sa toksikologije koji će verovatno otkriti uzork smrti njegove majke. Ona je iznenada preminula u snu u 48-oj godini života.

Pogledajte i ... Potresna ispovest: Moj sin je izgubio život na najsigurnijem mestu na planeti

“Kada se smeje, on sija.” kaže Barbara. “ Za nekog ko je izgubio oba roditelja, tako brzo se dići i komunicirati sa potpunim strancima, to je dar. Možete osetiti tu ljubav koju on šalje drugima, a oni mu uzvraćaju.” 


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.