Iako se roditeljima stalno skreće pažnja da decu ne ostavljaju samu u automobilima kada su velike vrućine, čak ni na pet minuta, mediji su često preplavljeni vestima o mališanima koji su upravo na ovaj način izgubili život.

Pogledajte i Dve devojčice umrle u automobilu od vrućine!

Na sreću, pre nekoliko dana u Kanzasu, Americi, izbegnuta je još jedna ovakva tragedija.

Naime, Sara Oropeza upravo je završavala razgovor sa kupcem kada je u prodavnicu utrčala koleginica i tražila pomoć zbog devojčice zaključane u automobilu.

Pogledajte i Podsetnik za roditelje: Auto-sedište spasilo život bebe (FOTO)

Kako je Sara, inače mama dvoje mališana, kasnije ispričala, dete je sedelo u džemperu na 43 stepeni u zaključanom autu. Ona je uzela šrafciger iz svog automobila i pokušala da otvori vrata. Međutim, nije joj išlo od ruke. Oropeza više nije mogla da čeka, pa je našla čeličnu polugu i počela da udara po prozoru sve dok ga nije razbila.

"Uplašila sam se, videla sam da joj je loše od vrućine. Pala mi je na pamet ideja i da razbijem staklo samo da je izbavim."

"Zaplakala sam kad smo je izvukli. Bila je potpuno morka, odeća na njoj bila je natopljena znojem", rekla je potrresena Sara.

Na mesto dešavanja stigla je i  Hitna pomoć koja je pregledala malenu devojčicu i, na sreću, utvrdila da je u redu.

Devojčicu su u kolima ostavili njeni tetka i teča koji su, piše Daily Mail, sve vreme dok je trajala dramatična akcija spasavanja bili u prodavnici mobilnih telefona.

"Nisu pokazali nikakve emocije. Zanimalo ih je jedino da li će osiguranje nadoknaditi štetu koju smo naneli kada smo slomili prozorsko staklo." kaže Sara.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.