Fotografija je nastala još 2016. godine, na aerodromu u Koloradu dok su Moli i njena najmlađa ćerka, tada dvomesečna, Anastasija čekale avion za povratak kući, nakon posete porodici. Na spornoj fotografiji Moli gleda u svoj mobilni telefon dok njena ćerkica leži na ćebencetu na podu.

Ova mama je brzo postala poznata kao žena kojoj je mobilni telefon interesantniji od njene bebe, a fotografija se Internetom raširila "brzinom svetlosti" uz mnoštvo osuđujućih komentara.

"Albert Ajnštajn je rekao: "Plašim se da će jednog dana tehnologija da nam oduzme ljudskost, a na svetu će živeti generacije idiota", jedna je od rečenica uz koju je kružila fotografija.

Albert Einstein a dit : "Je crains le jour où la technologie prendra le pas sur notre humanité. .. Le monde sera alors peuplé par une génération d'idiots "

Posted by Christian Naniot on Monday, August 28, 2017

Ali Moli Lensing kaže da, osim što joj je najozbiljnije ugrožena privatnost od strane osobe koja je napravila fotografiju, postoji i priča koja prati fotografiju i nije sve onako kako izgleda.

"Imale smo tu nesreću da smo se na aerodromu zatekle baš kada im je otkazao kompjuterski sistem", rekla je Lensing i dodala da je njen i bebicin let bio pomeren, te su njh dve porvele više od 20 časova na aerodromu. 

"Nosila sam je satima. Zabolele su me ruke, a njoj je bilo potrebno da se opruži i protegne. A morala sam i da se javim porodici, da im javim gde smo i šta se dešava", rekla je Lensing za magazin Today.

Nekoliko meseci nakon neprijatnog iskustva na aerodromu, dočekalo ju je još jedno, mnogo gore. Do nje je došla fotografija koja je već neko vreme cirkulisala Internetom i društvenim mrežama. Nekim ljudima fejsbuk ju je čak i identifikovao, a onda su usledile i brojne osuđujuće poruke koje je dobijala u inboks.

Moli Lensing, koja inače radi kao pedijatrijska sestra, bila je očajna.

"Neposredno pre nego što je fotografija nastala, počela sam da radim kao pedijatrijska sestra na odeljenju za porođaje i bila sam u ogromnom strahu da bi moje kolege i šef mogli da vide fotografiju, a ja da ostanem bez posla. Na sreću, to se nije dogodilo", rekla je Moli.

Javljale su joj se i žene koje su je pordžale, jedna od njih je čak i objavila post na svom blogu, posvećen Moli Lensing. U svom blogu ona je pisala o tome koliko smo okrutni i kako svi moraju da prestanu da osuđuju iscrpljenu majku sa aerodroma. 

Lensing kaže da je prestala da se opterećuje, ali ta fotografija kao da je proganja i taman kada pomisli da su je svi zaboravili ona ponovo postane viralna. 

"Trudim se da ignorišem komentare i da se fokusiram na svoj život i svoju decu. Nemoćna sam i ne mogu da se borim protov Interneta. Važno je da sam sigurna u sebe i da se trudnim da budem najbolja majka mojim devojčicama", završava svoju priču Moli Lensing.

Da li je i dalje osuđujete?