Roditelji ponekad imaju običaj, a u poslednje vreme sve češće, da svojoj deci daju prilično neobična i naizgled besmislena imena. O nekima iz 2014. godine pisao je i magazin Tajm, a imena koja su se našla na njihovoj listi bila su Rukus, Princčarls i Legendarno. 

Takođe, jedan par iz Francuske poželeo je da svoju devojčicu nazove Nutela. Međutim, to im nije bilo dozvoljeno, pa je bebica dobila ime Ela. 

Ali, koliko biste vi daleko išli kada je u pitanju ime vašeg deteta?

Pročitajte i... Kako izabrati ime za bebu

Naime, lanac restorana "BJ's" osmislio je nesvakidašnju marketinšku kapanju. Oni su spremni da svojim mušterijama uruče vaučer u iznosu od 10.000 dolara ukoliko svoje dete nazovu Kinoa. 

Vaučer se može koristiti u svim njihovim restoranima, isključivo za obroke. 

Ova ideja "BJ's" restorana nastala je u svrhu promocije njihovog novog jela sa kinoom. 

Pročitajte i... Tradicionalno, neobično ili klasično? Ime deteta otkriva nešto i o roditeljima!

Kinoa je biljka nalik žitaricama koja se pre svega uzgaja zbog jestivog semenja. Ovu drevnu južnoameričku biljku nazivaju majkom žitarica, a još pre 5.000 godina se uzgajala na području Perua, Čilea i Argentine. Uz kukuruz, bila je jedna od dve osnovne prehrambene namirnice u carstvu Inka.

Izvor: B92

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.